Dr. Schüssler celzouten

Dr. Schüssler celzouten

Het geheim van Celzouten

Soms kan goed eten niet voldoende zijn! De cel is de kleinste bouwsteen van ons menselijk lichaam. Het is belangrijk dat er een goed evenwicht is tussen de mineralen binnen (celzouten) en buiten de cel (onze voeding, voedingssupplementen).

Tekorten binnen de cel geven aanleiding tot een gebrekkige stofwisseling. (Het proces van opbouw, afbraak en instandhouding van levende weefsels en het vrijmaken van energie voor het organisme, noemt men de stofwisseling). De opbouw van de cellen is dan niet meer gelijk aan de afbraak, wat merkbaar is aan symptomen in allerlei organen en klachten zoals bv. hoofdpijn, stress, vermoeidheid, depressie’s, problemen op gebied van slapen, weerstand, vertering, gewrichten, spieren…

De celzouttherapie bestrijdt niet het symptoom maar is er op gericht de stofwisseling weer optimaal te laten functioneren. De behandeling is in feite gericht op het heropbouwen van de vitaliteit van de cel en het herstel van de oorspronkelijke ontgiftingskracht van het lichaam. Dit is van onschatbare waarde voor onze lichaamsafweer en onze persoonlijke ontwikkeling en groei.

De mineralen in verdunning dienen ingenomen te worden en werken op lichamelijk, emotioneel en geestelijk vlak. Het is een risicovrije therapie omdat celzouten lichaamseigen stoffen zijn en daarom zeer geschikt voor zelfzorg voor jong en oud.

De mens kan pas gezond blijven, wanneer de benodigde mineraalstoffen in zijn lichaam aanwezig zijn. De methode is door haar helderheid, overzichtelijkheid en eenvoud bijzonder geschikt als mogelijke toepassing bij het werken aan de eigen gezondheid. (Bij ernstige klachten een arts raadplegen). Een soort huisapotheek, bestaande uit 12 Schüssler-mineralen kan iedereen zich financieel veroorloven. Vaak kan men in het gezicht het gebrek aan het voor deze mens belangrijkste celzout aflezen.

Deze kijk op gezondheid sluit volledig aan bij de behandelingen die losmaken wat vastzit.
Een apart celzout-consult kost € 50.

celzouten

Nr. 1 Calcium fluoratum

Is verantwoordelijk voor de elasticiteit van het bindweefsel, dus voor banden, weefsel, vaten, spieren en bovendien voor het glazuur en het botoppervlak. Ontbreekt dit celzout dan zal dit leiden tot uitrekkingen, verkortingen of verhardingen.

Nr. 2 Calcium phosphoricum

Dit celzout is het belangrijkste botopbouwmiddel en vormt het tandbeen. Verder is het nodig voor de vorming van bloed, de eiwit- en celopbouw. Het wordt in het lichaam ingezet ter neutralisatie van zuren en het is een belangrijk middel voor herstel na ziektes.

Nr. 3 Ferrum phosphoricum

Het wordt toegepast bij verwondingen en vooral bij plotseling verstoringen van de gezondheid. Als de lichaamseigen afweerkracht op alarmstand wordt gezet, werkt dit mineraal ondersteunend. Het is een eerste hulp middel bij verwondingen en bij beginnende verkoudheid of griep.

Nr. 4 Kalium chloratum

Zorgt voor de binding en opbouw van vezels in het lichaam.Tevens beïnvloedt het de werkzaamheid van de klieren en is geschikt om te gebruiken bij ontstekingen die in een vergevorderd stadium zijn, als er gevaar bestaat dat de ziekte chronisch wordt.

Nr. 5 Kalium phosphoricum

Het is een middel voor alle uitputtingstoestanden. Het is de antisepticum onder de celzouten omdat het belastende stoffen onschadelijk kan maken. Het komt in alle hersen- en zenuwcellen, in het bloed en in de spieren voor en is een onontbeerlijke energiedrager.

Nr. 6 Kalium sulfuricum

Dit zout wordt ingezet daar waar de stofwisseling gehinderd of traag geworden is. Samen met calcium fluoratum vormt het de bovenste laag van de huid. Het is brandstof is voor de alvleesklier en kan daarom in het eerste stadium van suikerziekte ingezet worden.

Nr. 7 Magnesium phosphoricum

Het stuurt het vegetatieve zenuwstelsel aan en heeft hierdoor invloed op de werking van het hart, de zenuwen, de bloedsomloop, de klieren, de verteringsorganen en de stofwisseling. Bij alle plotseling optredende, stekende pijnen en krampen is nr.7 het aangewezen celzout.

Nr. 8 Natrium chloratum

Het reguleert de warmte- en vochthuishouding in het lichaam, het vormt kraakbeenweefsel en gewrichtsvocht. Het zorgt ervoor dat alle gifstoffen in het lichaam onschadelijk gemaakt worden! Door geestelijke vergiftiging (o.a. televisie kijken) wordt erg veel nr.8 verbruikt.

Nr. 9 Natrium phosphoricum

Het reguleert de vetstofwisseling en is verantwoordelijk voor de afbraak van suiker. Nr. 9 is het middel voor bijna alle reumatische of verzuringsziekten. bijv. zwak immuun systeem, onbedwingbare honger en vermoeidheid aan het einde van de ochtend of van de middag…

Nr. 10 Natrium sulfuricum

In tegenstelling tot nr.8 zorgt dit celzout dat giffen uitgescheiden kunnen worden en transporteert het overvloedig water uit het lichaam. Een tekort leidt tot verslakking in het gehele bindweefsel wat o.a. leidt tot gezwollen voeten, onderbenen en handen.

Nr. 11 Silicea

Is hoofdverantwoordelijk voor de sterkte van het bindweefsel, vooral voor de huid, haren en nagels. De regeneratie van een botbreuk kan versneld worden door deze met silicea te verzorgen. Bij een silicea-tekort vindt de uitscheiding van afvalstoffen plaats door sterker te zweten.

Nr. 12 Calcium sulfuricum

Dit celzout dat voornamelijk in de lever, gal en spieren voorkomt werkt slijmoplossend en bevordert de uitscheiding. Dit zout werd door Dr. Schüssler geprezen als bloedzuiveraar. Het maakt de zuren die in het bindweefsel vastzitten weer vloeibaar.