Extra gezondheidstips

Extra gezondheidstips

Uiterlijke schoonheid hangt af van de kwaliteit van de schoonheidsproducten die je gebruikt om je huid optimaal in conditie te houden maar ook van de goede werking van je metabolisme, de kwaliteit van de voeding die je tot je neemt en de zuiverheid van je lichaam.

Persoonlijke schoonheid is voor iedereen toegankelijk die bereid is meer controle te nemen over zijn of haar gezondheid in het dagelijkse leven. Schoonheid is geen gave maar een keuze. Je zal worden beloond door de stralende effecten die je elke dag in de spiegel ziet.

Geniet!

  • Heb jezelf lief zoals de anderen.
  • Laat je horloge op je nachtkastje liggen.
  • Trek zo vaak mogelijk de natuur in.
  • Als je een schatting maakt van de tijd die je ergens voor moet uittrekken, neem dan 25% meer.
  • Reserveer één avond per week helemaal voor jezelf en af en toe een dag.
  • Zeg zo weinig mogelijk “ja” als je eigenlijk “nee” wil zeggen.
  • Neem vóór je ’s ochtends opstaat even de tijd om je je dromen te herinneren en te bedenken wat je die dag wilt bereiken.
  • Beeld je in de auto in dat alle andere weggebruikers onderweg zijn naar een goede vriend in nood.
  • Om 22.00 naar bed, is de meest krachtige techniek voor gezondheid.
  • Ga eens links af waar je meestal rechtsaf gaat.

 

Maak je nuttig en beweeg!

Stress kan men compenseren door meditatie, het lezen van een goed boek of een fijne wandeling.

Regelmatige beweging met diepe ademhaling (liefst in open lucht) ondersteunt de longen en de doorbloeding van vitale organen door een betere zuurstoftoevoer en een betere drainage van afvalstoffen via de lymfeklieren. Om een zware sportinspanning uit te balanceren helpen Yoga, Taiji, Pilates en stretching.

Een groot gedeelte van medicatie is overbodig op voorwaarde dat mensen iedere dag een uur bewust bewegen. In fitnesscentra maar zeker ook in open lucht voor de nodige zuurstof. Actief met je lichaam bezig zijn betekent gewoon wandelen, tuinieren en fietsen.

Dagelijkse oefeningen helpen de ruggengraat losser maken, zodat een grotere bewegingsvrijheid en flexibiliteit ontstaat. Dit maakt het uitdrijven van afvalstoffen die daar opgehoopt zitten gemakkelijker. Het grote probleem voor de meeste mensen is de discipline. Men neemt liever de pijn weg met een pilletje, dan naar het lichaam te luisteren en dagelijks wat fysieke moeite te doen.

Hoe meer zuurstof, hoe minder depressief
en dementerend mensen worden!

Wat de mens wil, doet hij.
Wat de mens doet, wordt hij!
(Brihadaranyaka)