Vitaminen

Heel je leven vitaminen innemen?

Vitaminen, mineralen en een aantal fytopreparaten (plantaardige extracten) vormen mee het basisvoedsel van het menselijk lichaam. Het is dan ook logisch dat mensen onder bepaalde voorwaarden hun heel leven lang bepaalde supplementen kunnen gebruiken om gezond te blijven. Vandaag bestaat er nogal wat discussie rond het feit of vitaminen wel of niet nodig zijn. In de medische wereld blijft men bij de gedachte dat een gevarieerde voeding de beste garantie is om gezond te blijven. In theorie is dit juist. De praktijk bewijst het tegendeel.

Een bedenkelijke voedingskwaliteit, flexibiliteit en stress zijn drie redenen waarom mensen vandaag veel meer vitaminen en andere voedingssupplementen nodig hebben dan 25 jaar geleden. Daarom zijn voldoende hoeveelheden vitamine C en B noodzakelijk. Mensen die roken en drinken – in de hoop daarmee de stress te beheersen – hebben nog meer vitaminen nodig.

Een gebrek aan vitaminen en mineralen komt veel meer voor dan de meeste mensen denken. Eigenlijk heeft iedere veertigplusser dagelijks zijn voedingssupplementen hard nodig. Nog een laatste advies. Neem de vitaminen altijd samen met de maaltijden, dit bevordert en optimaliseert hun werking.

vit