Goed om te weten

“Je kan je huid op elke leeftijd verbeteren, als je haar de juiste voeding geeft.”

Wat je op de huid smeert, komt quasi meteen in de bloedvaten terecht!

Mannen gebruiken gemiddelde 10 en vrouwen 19 verschillende lichaams- of schoonheidsproducten of cosmetica. Deze 19 producten bevatten samen 515 chemicaliën. Meer en meer wetenschappers, die door sommige nog afgedaan worden als moraalfilosofen, denken dat lichaamsverzorgingsproducten wellicht even schadelijk zijn als sigaretten.

Onze huid laat stoffen door
Reeds in 1989 werd aangetoond dat de giftige stoffen BHA en DDT heel gemakkelijk via de huid opgenomen worden in het lichaam.
Net zoals we eten via de mond en uitscheiden via de anus en plasorgaan, zo kunnen we opnemen (eten) via de huid en stoffen uitscheiden via de huid, bijvoorbeeld via transpiratie.

Gevaren in lichaamsverzorging en cosmetica
Veel cosmetica bevat stoffen die de selectieve barrière van de huid trachten te omzeilen (bijvoorbeeld nano technologie) of trachten de huid extra doorlaatbaar te maken (bijvoorbeeld EDTA, vaak terugvinden in sanitaire, waterverzachtende producten en SLS in shampoos en zeep). Waardoor giftige stoffen van cosmetica, maar evengoed van bijvoorbeeld zonneproducten of shampoo eerst in het bloed en het lymfesysteem terecht komen in plaats van eerst de ontgiftigende werking van de lever te bereiken. Vele van deze stoffen bereiken zo de ontgiftigende enzymen van de lever niet, zwermen rond in ons lichaam en worden in ons vet of lymfesysteem opgeslagen. Waar een zeer toxische cocktail ontstaat.

90% van de 14 jarigen gebruiken make-up en parfumeren zich…
Elke morgen doen vrouwen en mannen een cocktail van chemicaliën op hun huid en haar, maar ook parfum. De parfum- en geurindustrie gebruikt 5000 stoffen die voor 95% synthetisch zijn en die we beter niet zouden gebruiken.
Lees de verpakking van babyproducten aandachtig. Als er veel opstaat wat je niet kan lezen, gebruik het niet.

Wat kiezen voor een goede gelaat- en lichaamsverzorging?
Eigenlijk is het antwoord eenvoudig. Wat niet gezond is om te eten, gebruik je ook niet op je huid. Kies daarom voor volledig natuurlijke producten, check altijd de ingrediëntenlijst voordat u een product koopt, want er mag al op een product staan dat het 100% natuurlijk is als er maar 1% van een natuurlijke stof in zit!
Je huid voeden met olie en olie oplosbare stoffen is wellicht het beste voor de huid en jezelf. De huid ‘eet’ namelijk ook.

WEET WAT JE SMEERT!

Uitdroging van de huid voorkomen:
Gebruik bij voorkeur lauwwarm water,
Drink genoeg,
Kies voor zachte natuurlijke verzorgingsproducten met vochtregulerende plantenextracten en zuivere plantaardige oliën,
Gebruik alleen huidverzorgingsproducten die je huid echt mooier en sterker maken, dat is beter voor je gezondheid in het algemeen, voor je portemonnee en niet te vergeten het milieu!