Schoonheid van buiten uit

Een stap verder met…
Therapeutische gelaatsbehandelingen

“Je kan je huid op elke leeftijd verbeteren, als je haar de juiste informatie geeft.”

De gelaatsbehandelingen zijn op maat en inclusief Cranio en lichttherapie (schedelbehandeling), sommige gecombineerd met kleurenlicht (voor een betere energiedoorstroming naar het lichaam), andere met lichttherapie (voor een genezend of liftend resultaat).

 

Volgens de 5 elementen

Het gelaat is de spiegel van de ziel maar ook van dieper gelegen aandoeningen en energetische verstoringen komende van stress en andere oorzaken van ons moderne leven.
Elke verstoring van de natuurlijke cyclus kan tot uitputting, lichamelijke en/of mentale vermoeidheid leiden. Door elk seizoen te werken op de reflexzones volgens de 5 elementen, hout vuur, aarde, metaal en water krijgen we op termijn onze balans terug.

Meer over de 5 elementen van de Chinese geneeskunde

De vijf elementen vormen samen één geheel. Wanneer onze organen in evenwicht zijn kunnen we dat aflezen van onze huid!
Om in totale harmonie te komen werken we onrechtstreeks:

  • op de blaas en de nieren, het waterelement in de winterperiode en gaan we de vochthuishouding, de versteviging en de rimpels nader bekijken. (2e ½ Dec/Jan/Feb)
  • vanaf maart gaan we dan over naar de lente, het hout-element, dan staan de lever en de galblaas samen met het oplossen van blokkades en gespannen spieren in de belangstelling. (Ma/Apr/1e ½ Mei)
  • daarna komt de zomer, het vuur element met het hart, de hartbeschermer, de dunnen darm en de drievoudige verwarmer waarmee we de doorbloeding en de temperatuurregeling aandacht geven. (2e ½ mei/juni/juli)
  • in de nazomer het aarde element met de maag, de milt en de pancreas staan de celvibratie, het bindweefsel en het zenuwstelsel in de kijker. (Aug/Sept)
  • dan is er in de herfst, het metaal element met de longen en de dikke darm, die staan voor de afvoer van het lymfevocht en de zuurstofvoorziening. (Okt/Nov/1e ½ dec)
  • en dan krijgen we weer de winter, lente, zomer, nazomer, herfst enz…

De totale harmonie kan je bereiken door element per element terug in evenwicht te brengen.