Magneetveld resonantie

MAGNEETVELDTHERAPIE BIJ U THUIS

Magneetveldresonantie biedt een ideale, geautomatiseerde en ontspannende cellulaire massage én geestelijke ontstressing. Veelal gaat dit tevens gepaard met een energieboost!

 • Optimale gezondheid
 • Verbetering van de doorbloeding
 • Optimale werking van de cellen
 • Zuurstof = het beste levenselixir
 • Voorkomt vroegtijdige veroudering
 • Optimalisatie van de stofwisseling 

 

I. WERKING VAN ONZE CELLEN

Optimale gezondheid = optimale werking van de cellen

Wat is een optimale werking van de cellen?

De mens bestaat uit 70 – 90 biljoen cellen. Elke cel is een bouwsteen van het gehele lichaam en heeft de taak om voedingsstoffen (alles wat wij tot ons nemen) en zuurstof te verwerken, om vervolgens slakken (afbraakstoffen), kooldioxide en water uit te scheiden.

Bij dit stofwisselingsproces wordt levensenergie (ATP = adenosidetriphosfaat) geproduceerd. Elke lichaamscel heeft een omhulsel als begrenzing (celmembraan). Dit celmembraan heeft een elektrische oppervlaktespanning van ca. 70 tot 90 mV.

Deze spanning is noodzakelijk om de celmembraan doorlatend te laten zijn voor het hierboven beschreven stofwisselingsproces waardoor de cel zijn werk kan doen. Een te lage oppervlaktespanning kan een reden zijn waarom een cel niet meer goed functioneert.

Want hoe moeten in een cel voldoende voedingsstoffen, water en zuurstof komen als de celwand gesloten is? Of hoe kunnen slakken afgevoerd worden, als de celwand niet doorlatend is? Door een dergelijke toestand ontstaan veelal slaapstoringen, vermoeidheid, concentratieproblemen en als gevolg hiervan worden chronische ziektes bevorderd.

Zuurstof = het beste levenselixir

Laten we eens kijken naar de bevindingen van de tweevoudige Nobel-prijswinnaar Linus Pauling: onze rode bloedlichaampjes hebben o.a. de taak om zuurstof van de longen naar de capillaire cellen te transporteren. Daar wordt echter maar iets meer dan 20 % van de opgenomen zuurstof aan de cellen afgegeven.

Dit is een zeer onbevredigende toestand. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wanneer een met zuurstof geladen hemoglo-binemolecuul (= rode bloedcel) wordt blootgesteld aan een pulserend magneetveld, deze hemoglobinemolecuul gemakkelijker en in grotere mate zijn zuurstof aan de cellen afgeeft. Onder invloed van het pulserend magneetveld wordt de cel duidelijk van meer zuurstof voorzien.

BESLUIT voor een optimale celwerking

 • de oppervlaktespanning van het celmembraan moet 70 – 90 mV zijn
 • er moet voldoende zuiver water toegevoegd worden aan de cel: drink daarom min. 2 liter zuiver water per dag
 • er moeten voldoende zuivere voedingsstoffen en/of voedingssupplementen met zo weinig mogelijk gifstoffen toegevoegd worden aan de cel, dus bij voorkeur van biologische landbouw.
 • zo groot mogelijke toevoer van zuurstof in de cel

Wetenschappelijke bewijzen

           

Voor gebruik                                 Na gebruik

De donkerveldmicrospie bewijst in de vergelijking voor en na de toepassing de werking van het systeem. De samengeklonterde bloedlichaampjes worden opgelost en kunnen heel wat méér zuurstof transporteren. Infrarood-thermografiemetingen tonen een temperatuurverhoging als individuele indicator voor geïntensiveerde doorbloeding. Botdichtheidsmetingen laten een duidelijke toename van de botdichtheid zien na de behandeling over een langere periode. Fotopletysmografie metingen laten verbeteringen zien van de doorbloeding van gemiddeld 45% in het gebied van de microcirculatie en een verhoging van de zuurstofverzadiging in het bloed van gemiddeld 25%.

 

II. WERKING VAN HET MAGNEETVELDTHERAPIESYSTEEM

Het gepulste magneetveld veroorzaakt een complex van positieve effecten op het lichaam, waarvan de bijzonderste:

 • een verhoging van de oppervlaktespanning van het celmembraan die de cel reguleert op zijn normale waarde van 70 – 90 mV voor een optimale werking
 • een stimulering van de rode bloedcellen om al hun zuurstofmoleculen af te geven aan de nu optimaal werkende cel
 • een betere bloedcirculatie die de zuurstof van de rode bloedcellen veel efficiënter naar alle organen en zones van het lichaam transporteert
 • een beduidend pijnverzachtend effect door betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen

Zoals de vorige punten beschrijven, is magneetveldtherapie een zegen voor de optimale werking, ontslakking en ontgifting van de cellen en het volledige lichaam en de beste stimulans voor het bekomen of behouden van een optimale gezondheid; zowel bij mens als bij dier (hond, paard, …).

 

III. BIJ WELKE PROBLEMEN KAN DE PULSERENDE MAGNEETVELDTHERAPIE TER ONDERSTEUNING VAN DE BEHANDELING TOEGEPAST WORDEN?

Door de optimalisatie van de stofwisseling en verbetering van de doorbloeding is de toepassing van de pulserende magneetveldtherapie uitermate veelzijdig. Het kan ter ondersteuning van de therapie ingezet worden bij:

 • Problemen met het bewegingsmechanisme bv. artritis, artrose, osteoporose en problemen aan de tussenwervelschijf en/of wervelkolom
 • Chronische ziektes bv. multiple sclerose, reumatische ziektes, Parkinson, allergieën en astma
 • Pijnen van verschillende aard bv. hoofdpijn, migraine, ischias, menstruatiepijn en pijnen ten gevolge van klimatologische invloeden
 • Stofwisselingsziektes bv. diabetes, hoge bloeddruk, storingen in de vetstofwisseling, jicht en problemen met de spijsvertering
 • Topsport opbouw gedurende de training, voorbereiding van wedstrijden, ontspanning en regeneratie na wedstrijden, versterking van spieren, versterking van het immuunsysteem
 • Sportgeneeskunde snellere genezing van hematomen, kwetsuren en spierverrekking, tennisarm, pees- en bandscheuren
 • Preventief stimulering van het immuunsysteem, versterking van bot en gewrichten, afbouwen van stress, ontspanning en regeneratie, algehele verbetering van lichamelijk en geestelijk prestatievermogen

Prijs compleet systeem: €1998,00 (incl. BTW). Met 15 programma’s voor verschillende probleemgebieden, 16 spoelen mat in origineel Skai® kunstleer, 180 x 65 x 2 cm, incl. voeding en Skai® kunstlederen hoofd- of kniesteun. Standaardkleur: blauw.

Meer weten of uitproberen: vraag naar Annemie gsm 0479/216620