Kleurenlicht

Losmaken wat vastzit met licht en kleur

Een belangrijk deel van het denken over gezondheid en ziekte van oude culturen is gebaseerd op het feit dat licht en kleur een genezende werking hebben.

De Grieken, Romeinen, Azteken, Chinezen; ze vereerden allemaal de zon als de bron van licht en als grote genezende godheid. Zonnestralen worden sinds mensenheugenis aangewend ter genezing van lichamelijke- en zielsziekten. De Egyptenaren bijvoorbeeld bouwden lichttempels met verschillend gekleurde ruimten om bepaalde ziekte te genezen.

f121Kleuren zijn de oerbron van het leven en de gezondheid. Zij zijn de ‘taal’ die door onze lichaamscellen wordt verstaan en waarmee ze onderling communiceren. Kleurenpunctuur werkt met licht en kleur op acupunten, reflexzones en andere huidgebieden, die gevoelig zijn voor informatie. Met een speciale lichtpen wordt het gekleurde licht ingestraald op de huid, die net als onze ogen, licht- en kleurimpulsen opneemt.

De verschillende kleuren hebben elk hun specifieke werking dankzij hun golflengte en hun diepe werking op orgaantrillingsgetallen. Licht en kleur zullen belangrijke factoren in de geneeskunde van de toekomst zijn.

Dat de mens niet alleen uit materie bestaat, maar een energielichaam bezit, wordt ook door het nieuwste biofysische onderzoek bevestigd. In de Chinese geneeskunde is de basis voor gezondheid de balans tussen Yin en Yang. Als deze balans verstoord is, kan dit met kleurenpunctuur worden hersteld. Licht geeft energie en kleur geeft genezende informatie aan lichaam en geest.

De huid geeft ons een veelvoud aan mogelijkheden om onze gezondheid en dus ook die van de huid zelf, gunstig te beïnvloeden. Schoonheid is vooral gezondheid en gezondheid komt van binnenuit. Kleurenpunctuur kan als ondersteuning een belangrijke bijdrage leveren.

De behandeling + kleurentherapie kost € 90.