Darmregeneratie

Darmregeneratie

 

Veel mensen hebben last van darmklachten: buikloop, constipatie, gasvorming thv de darmen, spastisch colon,… Vaak is dit te wijten aan onze voeding. Een onevenwichtige voeding waardoor de darmperistaltiek onvoldoende gestimuleerd wordt en/of de darmflora afgebroken wordt.

Gezonde darmen is een voorwaarde voor een goede gezondheid. Daarom hecht de natuurgeneeskunde veel waarde aan goed functionerende darmen. Een ongunstig milieu in de darmen heeft vorming van gifstoffen tot gevolg, wat de oorzaak is van allerhande ziekten en kwalen.
Een oud Chinees gezegde is: ‘Duizend ziekten huizen in de darm.’

De darmen hebben een directe invloed op de longen, de huid, de lever, de gal, de maag, de alvleesklier, de milt, de neusholten, het hart en indirect op de hypothalamus, de hypofyse, schildklier, bijschildklieren en bijnieren. Kortom eigenlijk wordt het gehele lichaam door de darmen beïnvloed.

De werking van onze darmen berust voor een groot gedeelte op de aanwezigheid van bacteriën die in evenwicht met ons lichaam leven, de z.g. darmflora. De bacteriën helpen niet alleen mee met de voedselvertering maar reinigen de darmen en zorgen voor afweer van vijandelijke bacteriën, micro-organismen en schimmels (b.v. Candida). Een gezonde darmflora zal al deze vijanden aanvallen en onschadelijk maken.

darmregeneratie

– “FIBERTONE”: IS DARMREINIGEND EN STOELGANG GLIJDT BETER
Geen last meer van opgezette maag en darmen, het is een doelgerichte ontslakking en gaat constipatie tegen. Optimale effectiviteit in combinatie met Vitadophilus.

– “VITADOPHILUS”: VERBETERT DE DARMWERKING
Het versterkt de darmflora zodat een juiste balans van bacteriën en schimmels ontstaat. Hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt en daarmee de conditie.